Organik Siyah Çay

13-11-2021 17:48
Organik Çay Hakkında

Organik çay kadar lezzetinden ve içiminden keyif alınan başka bir içecek bizce yoktur. Soğuk bir kış gününde, dumanı tüten bir fincan organik çaydan daha rahatlatıcı bir şey olabilir mi?
 
Organik Çay Nedir?
 
Organik terimi, pestisitler veya böcek ilaçları, biyo-mühendislik genleri ve petrol veya kanalizasyon bazlı gübreler kullanılmadan tarım ürünlerinin yetiştirilme ve işlenme biçimini ifade eder. Organik Çay üretici ülke içindeki düzenleyici kurum (ülkemizde Tarım ve Orman Bakanlığı) tarafından onaylanmış ve Avrupa Birliği’ne girdikçe tekrar kontrol edilmiş ve onaylanmıştır.

AB’nin organik ürünler hakkındaki düzenlemeleri Avrupa genelinde çok sağlam ve aynıdır. Her bir çay kabı kontrol edilir ve numune alınır ve bir Çay incelemede başarısız olursa, kap kapatılır ve menşe ülkesine geri gönderilir. Son yıllarda, bazı ülkelerde özellikle Çin olmak üzere kirlenme ile ilgili ciddi sorunlar yaşanmıştır.

Aslında, Greenpeace tarafından yürütülen 2012 yılında yapılan büyük bir çalışmada, Çin çaylarının nispeten önemli bir oranındaki pestisit seviyelerinin AB yasalarının gerektirdiği katı standartlara kadar olmadığı keşfedildi, ancak bu son yıllarda büyük ölçüde iyileşti. Benzer çalışmalar kamu malı olarak yayınlanmıştır.
 
Organik Çay Üreticilerinin Çabaları
 
Değişim yaşanıyor, birçok geleneksel Çay üreticisi kimyasal pestisitlerin ve gübrelerin sadece çevre üzerinde değil, aynı zamanda yaprakları alan ve üretim bölgelerinde yaşayan personeli üzerindeki zararlı etkilerini gördükten sonra Organik Çay üretimine dönüşüyor.

Organik  Çay’a geçmenin, pestisitlere veya böcek öldürücülere maruz kaldığında sağlığı sık sık acı çekecek olan bu Çay İşçileri arasında yaşam kalitesini iyileştirmek neredeyse garanti edilmektedir. Bu unsurları ortadan kaldırmak, Organik Çay üretiminde çalışan yüzlerce çay toplayıcının, onlara önem verilen bir ortamda çalışmasını sağlar.

Organik Çay tarlalarının zemin örtüsü olarak doğal otları ve yabani otları olabilir, hatta permakültürü kullanabilirler; Bu doğanın kendini dengelemesine izin vermek demektir. Organik olmayan bir çay mülkünü bir Organik Çay mülküne değiştirme süreci genellikle uzun yıllar alabileceğinden, bu zor bir çalışma ve kararlılık olmadan gelmez.

Bu arada, tam bir değişiklik yapmakta birçok zorluk var. Birçok mülk, bunun yerine, tüm geçişe sahip olmak yerine, mülk içinde "Organik bölgeler” i seçti. Bunun başarılı olması için çapraz kontaminasyonun olmamasını sağlamak için dikkatli yönetim sistemleri gerekmektedir.
 
Organik Çay İçmenin Sağlığa Yararları Nelerdir?
 
 Organik Çay üretiminin çevre ve çalışanları üzerindeki son derece olumlu etkilerini anlamak tek değildir. Aslında, bu nispeten yeni uygulamalar, meyve ve sebzelerin seri üretiminde zaten sağlam bir şekilde kurulmuştur; tüketicilerin genel sağlığının hızlı bir şekilde artmasına neden olur – peki aynı neden çayınız için geçerli olmamalı?

Organik çayı diyetinize dahil ederek, sadece gezegenimizin uzun vadeli sağlığına değil, aynı zamanda kendi vücudunuza da katkıda bulunuyorsunuz! Daha ne isteyebilirsiniz ki?

Organik gıdaların, geleneksel olarak yetiştirilen ürünlerden daha fazla antioksidan gibi besin maddelerine sahip olduğu bulunmuştur. Ayrıca alerjisi olan kişilerin % 19-% 69’unun Organik olduklarında semptomlarının azaldığını bulduklarına inanılmaktadır. Çay, geçiş yaptığınızda aynı faydaları sunabilir ve her türlü çay bu yararlı özellikleri içermesine rağmen, Organik Yaprak Çayı çok daha yüksek konsantrasyonlar içerir.

Besin açısından, birçok Organik Çay Yaprağı muhtemelen A, C, E ve K vitaminleri bakımından zengin olacak ve potasyum, magnezyum ve kalsiyum içerecektir. Daha sonraki çalışmalar, Organik Çayın artrit geliştirme ve hatta kalp hastalığını uzaklaştırma riskleri de dahil olmak üzere bir dizi yaygın rahatsızlıkla mücadele etme konusunda inanılmaz bir yetenek geliştirdi!

Buna ek olarak, birçok hevesli tüketici, zararlı çay ilaçları veya böcek ilaçları kullanan mülklerden elde edilen çay yapraklarına kıyasla Organik Çayın lezzette de üstün olduğuna inanmaktadır. ‘Organik’ sertifikalı olmayan çaylar genellikle durulamadan havada kurutulur. Bu, sentetik kimyasalların yapraklara emildiği ve muhtemelen içiminize kadar ulaşacağı anlamına gelir.

Sonuçta, bu durum çayın kalitesini etkileyebilir, aynı zamanda sık sık tüketildiğinde sağlık riskleri de doğurabilir. Bazı uzmanlar – bu teoriyi kanıtlamak için henüz çalışmalar olmamasına rağmen – gerginlik ve uykusuzluk gibi bazı yan etkilerin çaydaki kafeinin değil, geleneksel çayda kullanılan doğal olmayan kimyasalların doğrudan bir sonucu olduğunu iddia ettiler.
 
Sağlıklı ve organik çay mı arıyorsunuz? Çok uzağa gitmenize ya da başka yerde aramanıza gerek yok! Damalı Çiftlik online sitemizde bulunan ve tamamen doğal olan organik çaylar sadece bir tık uzağınızda.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.